Letališče v Lescah leži na ravnini pod Karavankami, nedaleč od Bleda in v bližini sotočja Save Dolinke in Save Bohinjke na nadmorski višini 503m in predstavlja odlično izhodišče za športno in jadralno letenje ter panoramske polete nad prelepo okolico.

 

Železniška postaja Lesce- Bled je  pomembno izhodišče turizma Zgornje Gorenjske – Lesce, Radovljica, Begunje, Žirovnica, Bled, Gorje in Bohinj 

Gorenjka Lesce Leta 1922 se je v Lescah začela delovati tovarna čokolade. Že po slabih 20 letih so letno proizvedli do 50 ton čokolade, danes pa navedeno količino proizvedejo že v 10 dneh. 

Golf igrišče  je najstarejše in največje igrišče v Sloveniji. Originalno je bilo prvič zgrajeno leta 1937 in že takrat so bili mnogi mnenja, da je to eno najlepših igrišč v Evropi. S 27 luknjami je postal eden najbolj prepoznavnih alpskih resortov, ki so ga že prepoznali številni igralci golfa po Evropi.

Šobec  je nastal davnega leta 1956 z vizijo postati nadstandarden, vrhunski in izstopajoč center oddiha, ki bi svojim gostom ponujal pristen stik z naravo, vrhunske storitve in nepozabne počitnice.