TEDEN MOBILNOSTI

bčina Radovljica bo tudi letos sodelovala v aktivnostih Evropskega tedna mobilnosti (16. – 22. september) s sloganom »Izberi čistejši način prevoza!«. V radovljiški občini bomo organizirali brezplačni mestni avtobus, že 17. kolesarski izlet, predstavitve izposoje koles in številne dejavnosti šol.

 

Mestni avtobus Radovljica – Lesce se vrača

 

Brezplačni mestni avtobus na krožni liniji v Radovljici in Lescah bo na voljo od srede, 16. septembra, do vključno torka, 22. septembra. Vozni red in potek trase bosta objavljena na občinskih spletnih straneh www.radovljica.si in nameščena na vseh postajališčih.

 

Za kolesarski izlet tokrat obvezne prijave

 

17. kolesarski izlet bo v sredo, 16. septembra 2020. Organiziran bo v dveh skupinah z do 50 udeležencev. Start in cilj izleta bosta na igrišču za OŠ A. T. Linharta Radovljica. Prva skupina se bo začela zbirati ob 13.30 in bo startala ob 14. uri, zbor druge skupine pa bo od 15.30 in start ob 16. uri.

Krožna pot, dolga 12,5 kilometra, bo vodila mimo petih novih postaj za izposojo koles v Radovljici, Lescah in Begunjah. Po vrnitvi si bodo udeleženci lahko ogledali biodinamični učni vrt in se okrepčali z napitki in jedmi, pripravljenimi iz pridelkov vrta, ki zaključuje že svojo sedmo sezono. Prejeli bodo tudi spominsko darilo.

Kolesarji se izleta udeležijo na lastno odgovornost in so se dolžni ravnati v skladu s cestno prometnimi predpisi. Obvezna je tehnična brezhibnost koles in uporaba čelad za otroke do 18. leta starosti. Uporabo čelade priporočamo vsem kolesarjem.

V skladu z navodili NIJZ bomo upoštevali higienska priporočila in vodili seznam prisotnih, ki je obvezen pri zbiranju do 50 ljudi. Zato so letos obvezne prijave udeležencev izleta. Prijave do zapolnitve mest sprejema Športna zveza Radovljica, Bled, Bohinj, Gorje:

–          od ponedeljka do petka od 8. do 12. ure na telefonski številki 041 718 965 ali

–          po elektronski pošti na naslov szradovljica@gmail.com.

Udeležence prosimo, da upoštevajo medosebno razdaljo, si razkužijo roke in pazijo na higieno kašlja.